Tiedote 10.11.2017

 

SKÁBMAGOVAT JAKAA KAKSI ELOKUVAPALKINTOA VUODEN 2018 FESTIVAALILLA 

Alkuperäiskansojen elokuvafestivaali Skábmagovat järjestetään 20. kerran Inarissa ja juhlavuoden kunniaksi festivaali jakaa kaksi erillistä elokuvapalkintoa. Elokuvakilpailussa on kaksi kategoriaa, paras saamelaislyhytelokuva ja paras kansainvälinen alkuperäiskansojen lyhytelokuva. Kilpailun voittajat valitsee kansainvälinen tuomaristo, jonka jäsenet julkistetaan myöhemmin. Kilpailuun osallistuvan lyhytelokuvan sallittu maksimipituus on 15 minuuttia ja sen tekijäryhmän on oltava saamelainen tai kuuluttava johonkin muuhun alkuperäiskansaan.

Palkinnot on rahoittanut Skábmagovat-festivaalin yhteistyökumppani ja rahoittaja International Sámi Film Institute, joka toimillaan tukee saamelaiselokuvan tuotantoa ja kehittämistä ja vahvistaa maailmanlaajuista alkuperäiskansojen välistä elokuvayhteistyötä. Myöntämällä elokuvapalkinnot saamelais- ja kansainväliselle alkuperäiskansojen lyhytelokuville Skábmagovat ja International Sámi Film Institute haluavat tukea alkuperäiskansojen lyhytelokuvien tuotantoa ja korostaa lyhytelokuvien ilmaisuvoimaista kerrontatapaa ja vaikuttavuutta.

Perjantaina 10.11. on viimeinen päivä lähettää elokuvaehdotuksia Skábmagovat 2018 –ohjelmistoon valittavaksi, ehdotukset voi lähettää osoitteessa www.skabmagovat.fi submission-lomakkeen kautta. Lyhytelokuvia kilpailukategoriaan voi lähettää 19.11. asti submission-lomakkeella.

Vuoden 2018 Skábmagovat-elokuvajuhlan keskiössä ovat Pohjois-Amerikan alkuperäiskansat ja heidän filminsä. Myös alkuperäiskansojen aktivismi saa oman sijansa elokuvaohjelmistossa; festivaalilla näytetään elokuvia Standing Rockilta USA:sta, Kanadan inuiitti-alueilta ja Utsjoen Tenolta.

Lisätiedot:
Taiteellinen johtaja Jorma Lehtola jorma.lehtola@skabmagovat.fi, p. 0504144349.
Toiminnanjohtaja Sunna Nousuniemi sunna.nousuniemi@skabmagovat.fi, p. 0409666318.
Tuottaja Aleksi Ahlakorpi aleksi.ahlakorpi@skabmagovat.fi, p. 0401737150.

Print Friendly