Submission ohjeet ja säännöt

 

 

Tietoa festivaalista

Skábmagovat (”Kaamoksen kuvia”) on alkuperäiskansojen elokuvafestivaali, joka järjestetään tammikuisin Inarissa, Suomessa, 330 kilometriä (200 mailia) napapiiriltä pohjoiseen. Festivaalin pääjärjestäjä on saamelainen kulttuurijärjestö Saamelaistaiteen Tukiyhdistys yhteistyössä Saamelaiskäräjien, Saamelaismuseon ja Saamelaisalueen koulutuskeskuksen kanssa.

Festivaali pidetään kirjaimellisesti saamelaiskulttuurin keskellä. Kilometrin säteellä juhlapaikalta toimivat Suomen saamelaisparlamentti Sámediggi, saamelaismuseo ja luontokeskus Siida, saamelaisten kulttuurikeskus Sajos, saamelaisten ammatillinen oppilaitos Sogsakk, saamelaisten käsityökeskus Sámi Duodji sekä saamelaisradio.

Esityspaikat

Festivaalin esityspaikkoja ovat uusi saamelaisten kulttuurikeskus Sajos, saamelaismuseo Siida sekä festivaalin tavaramerkki, täysin lumesta valmistettu ulkoilma-areena Revontuliteatteri, jossa elokuvat heijastetaan lumikankaalle. Viileimmät esityslämpötilat ovat olleet noin -30˚ C (-86˚ F).

 

Submission

Mitä etsimme?

Pääpaino Skábmagovat-ohjelmistossa on elokuvilla, joiden ohjaaja, tuottaja tai käsikirjoittaja kuuluu johonkin alkuperäiskansaan tai jossa alkuperäiskansojen oma vaikutus on muuten vahva. Elokuvat esitetään alkuperäiskielellä, pääosin englanniksi tekstitettynä.

Osallistumismaksu

Skábmagovat ei peri ilmoittautumis- tai osallistumismaksua.

Deadline

Elokuvat on toimitettava katsottavaksi 10. marraskuuta 2019 mennessä. Hakija täyttää verkossa olevan ilmoittautumislomakkeen, jossa ovat myös toimitusohjeet ja -osoite. Jokaisesta elokuvasta täytetään erillinen lomake. L

Hyväksyntä

Ohjelmistoon hyväksytyistä elokuvista tiedotetaan tekijöille joulukuun alussa (date approximate). Esityskopiot on toimitettava vuoden loppuun mennessä, ellei niitä ole toimitettu jo esikatseluun.

 

 

Print Friendly, PDF & Email