Lumiteatteri kuvattuna ilmasta.
Skábmagovat 2024

Skábmagovat 2024

Alkuperäiskansojen elokuvafestivaali Skábmagovat – 25.-28.1.2024 – Inari / Saamenmaa / Suomi

Skábmagovat järjestetään jälleen tammikuussa, kaamoksen sinisessä valossa. Skábmagovat on maailman pohjoisin alkuperäiskansojen elokuvafestivaali, kansainvälinen tapahtuma, joka avaa saamelaisen ja muiden alkuperäiskansojen elokuvakerronnan maailmaa.

Ohjelmistossa nähdään lyhytelokuvia, dokumentteja ja pitkiä elokuvia, jotka kertovat tarinoita ja näkemyksiä maailmasta
alkuperäiskansojen itsensä kertomana. Elokuvia esitetään kolmessa eri näytöspaikassa, joista yksi on legendaarinen Lumiteatteri, joka on rakennettu täysin lumesta – valkokangasta myöten!

Festivaalilla yleisö voi osallistua mielenkiintoisiin seminaareihin, oheistapahtumiin sekä nauttia saamelaismusiikista Skábmaklubilla.

Skábmagovat kokoaa ihmiset yhteen juhlimaan kulttuurista rikkautta. Tapahtuma yhdistää taiteen sekä yhteisöllisyyden ainutlaatuisella tavalla ja on spesiaali tapahtuma kaikille kulttuurin ja elokuvan ystäville.

Vuonna 2024 näemme laadukkaan, monipuolisen ja emotionaalisesti vaikuttavan alkuperäiskansojen elokuvien ohjelmiston – sellaisen, josta harvoin pääset nauttimaan muilla areenoilla.

MITÄ: Skábmagovat – alkuperäiskansojen elokuvafestivaali 25.-28.1.2024
MISSÄ: Inarin kirkonkylällä – kulttuurikeskus Sajoksessa, saamelaismuseo Siidassa ja lumesta rakennetussa Lumiteatterissa
MIKSI: Uudet kohtaamiset ovat rikastuttavia, kulttuuri kuuluu kaikille ja jokaisen tulisi nähdä ja kuulla myös alkuperäiskansojen tarinoita. Koetaan ja nautitaan yhdessä!

Ohjelma julkaistaan joulukuussa 2023 ja lipunmyynnin alkamisesta ilmoitetaan myöhemmin.